Om kaker

Om kaker

 

Den finnes sikkert tusenvis av kaker med de utroligste navn. Noen har navn knyttet til geografiske steder, som Berlinerbolle, Devonshirekake og Karlsbaderkrans. Andre kaker har navn knyttet til ingredienser, som mandelkake, eplekake og jordbærterte. Det finnes også kaker med navn etter årstider, som sommerkake . Vi har kaker som har vanlige fornavn knyttet til seg, som for eksempel Annas kake, Birgittes kake og Sonjas nøttekake. Og vi har kaker som er oppkalt til ære for en eller annen kjent person. Mange av disse kakene har også en artig historie.

 

 

MARIE ANTOINETTE

kakenes dronning

Enkering brukes om rundingen i midten av en bløtkake.

 

 

Bløtlaka kalles Victor Emanuellmonumentet i Roma

 

 

Kakeavgift var en "skatt" man brukte i Dresden for en del år siden. Avgiften, som var lagt på konditorkaker, gikk i sin helhet til restaureringen av Frauen Kirche og Semper operaen.

 

 

 

KJENTE KAKER

 

Verdens mest kjente kake er utvilsomt Sacherkaken. Grunnen er kanskje ikke fordi den smaker så fortreffelig, men det vel heller den spennende historien kaken har.

 

"Sacherkaken kom til verden i året 1832. Da hadde Franz Sacher, som var læregutt på kjøkkenet hos fyrst Metternich......." (Fra Napoleon til Mor Monsen").

 

 

 

 

 

 

Rigo Janscikake, en ungarsk kake oppkalt etter en sigøynermusiker med en utrolig spennende historie, som også involverer en adelsdame.

 

 

Paris Brestkake oppkalt til ære for et sykkelløp.

 

 

Sarah Bernhardtkake oppkalt til ære for den store franske skuespillerinne som var primadonna i Paris på slutten av 1800-tallet

 

 

Copyright © All Rights Reserved